Denní menu v restauraci Na Staré Rybárně

Výdejní okénko a rozvoz 10:30 - 14:00 hodin.

Objednávky na telefonu 604 900 373 nebo na https://nastarerybarne.adaptee.cz

Polévka:

Krémová česneková polévka (1,3,7,9,10) 28 Kč

Hlavní jídla:

250g Maminčino kuře (pečené kuřecí stehno, těstoviny, drůbeží játra a žampióny) (1,3,7,9,10) 109 Kč

150g Smažená kapsa z vepřové kotlety se šunkou a nivou, mačkané brambory s jarní cibulkou (1,3,7,9,10) 109 Kč

150g Opečená tortilla plněná grilovaným vepřovým masem, mexickou rýží a balkánským sýrem, smažené tenké hranolky, salát coleslaw(1,3,7,9,10) 115 Kč

350g Salát s hovězím roastbeefem z vyzrálého australského válečku, pohankou, pečenou mrkví, sušenými rajčaty, mixem listových salátů a balkánským sýrem, jogurtový dresink s čerstvými bylinkami (1,3,7,9,10) 129 Kč

200g Steak z vyzrálého brazilského vysokého roštěnce (Rib Eye), jemné celerové pyré, omáčka ze zeleného pepře, domácí americké brambory (1,3,7,9,10) 159 Kč

200g Smažené filety z tilápie nilské v panko strouhance, blanšírované fazolové lusky s bylinkami, vařené brambory, citrónová majonéza (1,3,4,6,7,11) 159 Kč

Vegetariánské:

Thajské Tom Kha s Garden Gurmet nudličkami, kokosovým mlékem, zeleninou, citrónovou trávou, širokými rýžovými nudlemi, smaženou cibulkou a čerstvým koriandrem (1,3,6,8,11) 149 Kč

Výdejní okénko a rozvoz 10:30 - 14:00 hodin.

Objednávky na telefonu 604 900 373 nebo na https://nastarerybarne.adaptee.cz

Polévka:

Čočková polévka s uzeným masem a zeleninou (1,3,7,9,10) 28 Kč

Hlavní jídla:

150g Katův šleh z vepřového masa se zeleninou, domácí bramboráčky (1,3,7,9,10) 109 Kč

120/250g Semolinové penne ve smetanové omáčce s listovým špenátem, grilovaným kuřecím prsem, parmezánem a rukolou (1,3,7,9,10) 109 Kč

150g Kovářské maso (zapečená vepřová kotleta s bramborem, cibulí a smetanou), rajčatový salát s jarní cibulkou (1,3,7,9,10) 115 Kč

350g Salát s hovězím roastbeefem z vyzrálého australského válečku, pohankou, pečenou mrkví, sušenými rajčaty, mixem listových salátů a balkánským sýrem, jogurtový dresink s čerstvými bylinkami (1,3,7,9,10) 129 Kč

200g Steak z vyzrálého brazilského vysokého roštěnce (Rib Eye), jemné celerové pyré, omáčka ze zeleného pepře, domácí americké brambory (1,3,7,9,10) 159 Kč

200g Smažené filety z tilápie nilské v panko strouhance, blanšírované fazolové lusky s bylinkami, vařené brambory, citrónová majonéza (1,3,4,6,7,11) 159 Kč

Vegetariánské:

Thajské Tom Kha s Garden Gurmet nudličkami, kokosovým mlékem, zeleninou, citrónovou trávou, širokými rýžovými nudlemi, smaženou cibulkou a čerstvým koriandrem (1,3,6,8,11) 149 Kč

RESTAURACE UZAVŘENA

RESTAURACE UZAVŘENA

Naše denní menu si můžete objednat on-line a my Vám ho dovezeme. Cena menu boxu je 10 Kč.

O restauraci

Restaurace se nachází v blízkosti centra Pardubic a přitom v nádherném a klidném parku. Rodiny s dětmi rády navštěvují venkovní dětské hřiště s velkou zahrádkou. Po vstupu do restaurace doufáme, že se necháte okouzlit jedinečným dřevěným interiérem a především letní terasou, která se vypíná přímo nad vodou Matičního jezera a je doslova předurčena k pohodovému popovídání a nerušenému vychutnání místních specialit.

Ale samozřejmě nepředpokládáme, že k nám přijdete jen kvůli této milé atmosféře. Naším předsevzetím jsou spokojení hosté, kteří se k nám budou vždy rádi vracet. Dlouho jsme přemýšleli, jak toho dosáhnout. A co nás nenapadlo?

Jelikož bychom Vám rádi nabídli něco jedinečného, ale zároveň i klasického, zaměřujeme se především na sladkovodní i mořské ryby. Ryby jsou samozřejmě klasika, ale jedinečný je způsob, jakým jej připravíme na váš stůl.

V rukou našich kuchařů se tak snoubí tradiční kuchyně s prvky moderní gastronomie. Vycházíme ze zkušeností starých kuchařských mistrů a ctíme osvědčené postupy, ale nebojíme se kreativně zapojovat i moderní trendy, abychom Vás vždy potěšili.

Aby naše nabídka byla ještě pestřejší, specializujeme se také na pokrmy z poctivě vyzrálého hovězího masa. A kromě toho, abychom Vám nezevšedněli a i proto, že se snažíme být tak trochu hraví, plánujeme pro Vás jedinečné víkendové gurmánské akce, které budou přinášet dobroty z celého světa.

Víme, že základem dobrého jídla je vždy čerstvost, proto se orientujeme na lokální produkci a ověřené dodavatele, které často osobně známe a kteří nám za kvalitu svých surovin ručí vlastním jménem.

Historie

Prapůvodní počátky této ikony pardubického pohostinství se datují do roku 1903, kdy byla v rámci Východočeské výstavy vybudována na břehu Matičního jezera restaurace nazvaná právě Rybárna. Ta však nebyla řadu let po ukončení výstavy využívána.

O její znovuzrození se zasloužil až pan R. Khain roku 1919. Od roku 1922 až po dobu druhé světové války provozoval hostinec pan Václav Andrle. V těchto dobách zažívala budova restaurace a přilehlé jezero období své největší slávy. Pravidelně se zde setkávali členové vedení Ústřední matice školské (proto Matiční jezero), kteří se zde starali o bohatý kulturní a společenský život. V zimě zde Matice organizovala po řadu let veřejná bruslení, Rybárna sloužila jako šatna i ohřívárna mladých bruslařů a hokejistů. Výtěžek z těchto aktivit používala ve prospěch dětí z chudých rodin či menšinových škol v pohraničí. V létě se pak sedávalo venku při večerním osvětlení a před hostincem vzniknul vyhledávaný taneční parket.

V 60. letech 20. století se nachýlila slavná éra Rybárny k nevyhnutelnému konci, neboť restaurace byla pro havarijní stav stržena. Po listopadu 1989 zde vyrostla podle projektu Ing. arch. Miroslava Petráně mladšího nová Rybárna. Dnes se tato restaurace jmenuje Na Staré Rybárně a je ve vlastnictví Českého rybářského svazu. Nejdůležitějším faktem však zůstává, že již opět slouží svému původnímu účelu, a to stát se místem, kde se dobře najíte a budete se zde rádi setkávat se svými přáteli i známými.

Galerie